Ο Κλάδος Αναπτυξιακής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, απονέμει υποτροφία για πρωτότυπη δημοσιευμένη επιστημονική εργασία σε νέες Ελληνίδες και νέους Έλληνες διδάκτορες, μεταδιδακτορικές/ούς ερευνήτριες/τές. 

Κριτήρια επιλεξιμότητας

Βασική προϋπόθεση για τη διαδικασία επιλογής είναι η/ο υποψήφια/ος να πληροί τα κάτωθι κριτήρια επιλεξιμότητας:

  1. Οι υπoψήφιες/οι να είναι μέλη της ΕΛΨΕ.
  2. Οι υποψήφιες/οι να έχουν αποκτήσει τον διδακτορικό τίτλο σπουδών τους από το 2010 και εξής.
  3. Η εργασία τους να έχει δημοσιευθεί (ή να έχει οριστική βεβαίωση αποδοχής) σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό, ξενόγλωσσο ή ελληνικό, τα δυο τελευταία έτη (2020 και 2021) και να εμπίπτει στο χώρο της Αναπτυξιακής Ψυχολογίας.
  4. Οι υποψήφιες/οι να φέρονται ως μοναδικό ή πρώτο όνομα στη δημοσιευμένη εργασία.

Στόχος

Η υποτροφία αυτή αναμένεται να αναδείξει το πρωτότυπο έργο που παράγεται στο πεδίο της Αναπτυξιακής Ψυχολογίας από νέους Έλληνες ερευνητές και νέες Ελληνίδες ερευνήτριες και να ενθαρρύνει την προσπάθειά τους για την προώθηση της αναπτυξιακής έρευνας που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Κριτήρια επιλογής

Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν στην κρίση Τριμελούς Επιτροπής που έχει ορίσει ο Κλάδος Αναπτυξιακής Ψυχολογίας της ΕΛ.Ψ.Ε.

Η υποτροφία θα απονεμηθεί στην/ον υποψήφια/ο βάσει:

(α) της συνάφειας της εργασίας με το χώρο της Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και της συνεισφοράς της στην προώθηση των ερευνητικών της πεδίων,

(β) του αριθμού των δημοσιευμένων εργασιών της/του σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά,

(γ) της διεθνούς παρουσίας της/του (συμμετοχή με εισήγηση σε επιστημονικές συναντήσεις και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό),

(δ) της διεθνούς αναγνωσιμότητάς της/του (ετεροαναφορές),

(ε) των διακρίσεων και των υποτροφιών που τυχόν έχει λάβει,

(στ) της συμμετοχής της/του σε ερευνητικά προγράμματα συναφούς επιστημονικού πεδίου και

(ζ) του δείκτη απήχησης του περιοδικού στο οποίο είναι δημοσιευμένη η εργασία (Impact Factor) ή/και τη σύνδεση του Περιοδικού στο οποίο θα δημοσιευθεί η εργασία με κάποια Επιστημονική Εταιρεία ή Πανεπιστημιακό Τμήμα – Σχολή, κ.λπ.

Παροχές

Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται σε 500 ευρώ εφάπαξ, το οποίο θα απονέμεται μια φορά κάθε δύο χρόνια, στα πλαίσια του επίσημου συνεδρίου του Κλάδου της Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, για τη συμμετοχή της/του υποψηφίας/φίου σε μία διεθνή επιστημονική συνάντηση ή για την αγορά εκπαιδευτικού ή ερευνητικού υλικού ή την παρακολούθηση σεμιναρίων σχετικών με την Αναπτυξιακή Ψυχολογία και τις καινοτόμες προσεγγίσεις στην έρευνα και την ανάλυση δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων και διαδικτυακών σεμιναρίων). Απαραίτητη είναι η απόδοση των σχετικών παραστατικών από τον υποψήφιο για τις παραπάνω δράσεις. Ο υποψήφιος στον οποίο θα απονέμεται η υποτροφία, θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο πανελλήνιο συνέδριο του Κλάδου Αναπτυξιακής Ψυχολογίας χωρίς συνδρομή αλλά και το δικαίωμα να παρουσιάσει στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου την επιστημονική εργασία για την οποία έλαβε την υποτροφία, εφόσον το επιθυμεί.

Κατάθεση υποψηφιότητας

Παρακαλούμε οι υποψήφιοι να υποβάλουν σχετική αίτηση, συνοδευόμενη από το αναλυτικό βιογραφικό τους και τη δημοσιευμένη εργασία τους  στην ηλεκτρονική διεύθυνση markodim@uoc.gr από 01/06/2021 έως 31/12/2021.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την

ακόλουθη διεύθυνση: markodim@uoc.gr