Ο Κλάδος Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ) απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή εργασιών σχετικά με τις προκλήσεις που αναδύθηκαν εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, αλλά και άλλων σύγχρονων απειλών για την υγεία, για τα δύο επιστημονικά πεδία της κλινικής ψυχολογίας και της ψυχολογίας της υγείας, σε ένα ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «Σύγχρονες προκλήσεις στην κλινική ψυχολογία και την ψυχολογία της υγείας». Θα δοθεί προτεραιότητα σε πρωτογενείς μελέτες και συστηματικές ανασκοπήσεις που παρουσιάστηκαν στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας (5-9 Οκτωβρίου 2022).

Γλώσσα συγγραφής των εργασιών θα είναι η Αγγλική.

Για λόγους προγραμματισμού, οι ενδιαφερόμενες/οι συγγραφείς μπορούν να υποβάλουν περίληψη της εργασίας τους (250 λέξεων), στην αγγλική γλώσσα, μέχρι τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 στα email: gkoulierakis@uniwa.gr και v.yiotsidi@panteion.gr με την ένδειξη «Ειδικό Τεύχος του Κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας – Επώνυμο_Πρώτου_Συγγραφέα».

Η ενημέρωση για την αποδοχή των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου 2023. Η καταληκτική προθεσμία υποβολής του πλήρους κειμένου της εργασίας είναι στις 1 Απριλίου 2024.

Για την υποβολή της πλήρους εργασίας τους, οι συγγραφείς θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες συγγραφής και υποβολής εργασιών στο περιοδικό όπως αυτές περιγράφονται στον σύνδεσμο https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/psychology/about/submissions#onlineSubmissions και να χρησιμοποιήσουν το σχετικό πρότυπο (template) για τη διαμόρφωση και υποβολή της εργασίας. Κατά την υποβολή των εργασιών, θα πρέπει να γίνει σαφής αναφορά ότι πρόκειται για εργασία που υποβάλλεται για το Ειδικό Τεύχος του Κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας.

Οι επιμελητές του ειδικού τεύχους
Γιώργος Κουλιεράκης και Βασιλική Γιωτσίδη