ΣΥΝΕΔΡΙΑ / ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Συνέδρια

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας | 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θετικής Ψυχολογίας
Συναντήσεις, Αφηγήσεις, Προκλήσεις

9-12 Νοεμβρίου 2023 , Αθήνα

Πρόκειται για ένα κοινό Συνέδριο στο οποίο συνεργούν και διαλέγονται οι κλάδοι Συμβουλευτικής και Θετικής Ψυχολογίας.

Είναι ένα Συνέδριο ανοιχτό σε πολλαπλές συναντήσεις. Ξεκινά ως συνάντηση των δύο κλάδων και καλεί σε μια συνάντηση επιστημόνων, επαγγελματιών ψυχικής υγείας, επαγγελματιών της εκπαίδευσης, ερευνητών/τριών και φοιτητών/τριών. Ενθαρρύνει την συνάντηση εννοιών, θεωρητικών και μεθοδολογικών προσεγγίσεων, εφαρμογών, πρακτικών και δημιουργικών εκπλήξεων.

Είναι ένα Συνέδριο ανοιχτό σε ποικίλες αφηγήσεις. Μας καλεί να αφηγηθούμε και να συναφηγηθούμε τις ιστορίες μας, τις ιδέες μας, τους προβληματισμούς μας, τα ερευνητικά μας ευρήματα, τη γνώση, τις εμπειρίες που μας καταξιώνουν ως ανθρώπινες υπάρξεις, αλλά και ως επιστήμονες, επαγγελματίες των κλάδων, φορείς κοινωνικής συνηγορίας και αλλαγής.

Είναι ένα Συνέδριο ανοιχτό στις σύγχρονες προκλήσεις. Μας κινεί να μετάσχουμε στην ανάδειξη, την εμβάθυνση ή και τον επαναπροσδιορσμό αυτών που κατακτήσαμε τα τελευταία χρόνια, να συμβάλουμε στην δημιουργία νέων προτάσεων και την αναγνώριση των προκλήσεων της δεκαετίας που μόλις άρχισε, προκλήσεων που απαιτούν ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών πρωτοβουλιών, διαφορετικών θεωρητικών προσεγγίσεων και μεθόδων, θεραπευτικών παρεμβάσεων και εφαρμογών στον χώρο της ψυχικής υγείας, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικο-πολιτισμικό και πολιτικό επίπεδο.

Πρόεδροι Συνεδρίου
Φιλία ΊσαρηΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αναστάσιος ΣταλίκαςΠάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Ιστοσελίδα συνεδρίου
https://www.counselpositive2023.gr/

Ημερίδες

Επιστημονική Ημερίδα υπό την αιγίδα του Κλάδου Θετικής Ψυχολογίας της ΕΛΨΕ: “Προαγωγή της ψυχικής ανθεκτικότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις”

Ο Κλάδος Θετικής Ψυχολογίας σε συνεργασία με τον Κλάδο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας της ΕΛΨΕ και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας διοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο “Προαγωγή της ψυχικής ανθεκτικότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις”.

Η Ημερίδα θα λάβει χώρα διαδικτυακά στις 9 Μαΐου 2023. Σε συνέχεια της ημερίδας, στις 10 και 11 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια.
Στην αφίσα της εκδήλωσης [εδώ] υπάρχουν σχετικές πληροφορίες. Το πρόγραμμα της ημερίδας και των εργαστηρίων μπορείτε να το βρείτε εδώ.

2η Ημερίδα Θετικής Ψυχολογίας: «Κροίσοι στην Κρίση: Η δύναμη των Θετικών Συναισθημάτων στην Ψυχολογική Ευεξία»

Στις 25/11/2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 2η Ημερίδα Θετικής Ψυχολογίας: «Κροίσοι στην Κρίση: Η δύναμη των Θετικών Συναισθημάτων στην Ψυχολογική Ευεξία» που διοργάνωσε ο κλάδος θετικής ψυχολογίας της ΕΛΨΕ σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και την Ελληνική Εταιρία Θετικής Ψυχολογίας (ΕΕΘΕΨΥ).

Την έναρξη της ημερίδας πραγματοποίησε ο κος Μιχάλης Γαλανάκης, συνσυντονιστής του κλάδου Θετικής Ψυχολογίας της ΕΛΨΕ.

Χαιρετισμούς απηύθηναν:

  • Ο κ. Π. Κορδούτης, Πρόεδρος Τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου
  • Η κ. Σ. Σαμαρτζή, Διευθύντριας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Ψυχολογίας, Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών
  • Η κ. Δημητριάδου Διοδώρα, Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (ΕΕΘΕΨΥ).

Στην ημερίδα πραγματοποιήθηκαν δύο συμπόσια επικεντρωμένα στις νέες κατευθύνσεις αλλά και τις πρακτικές εφαρμογές της Θετικής Ψυχολογίας.

Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία