Υλικό για τον Κορωνοϊό και την Πανδημία από το
Εργαστήριο Ειδικής Αγωγής και Συμβουλευτικής της Οικογένειας του ΕΚΠΑ

Το Εργαστήριο Ειδικής Αγωγής και Συμβουλευτικής της Οικογένειας υπηρετώντας έναν από τους βασικούς του σκοπούς:  τη βελτίωση της ζωής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με Αναπηρία ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΑΕιΕΑ) και των οικογενειών τους – δημιούργησε και συγκέντρωσε υλικό για την μαθησιακή και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ατόμων αυτών κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης που συνεπάγεται η διασπορά του COVID19.

Το υλικό περιλαμβάνει:

  • Προτάσεις για Οικογένειες παιδιών και εφήβων με Αναπηρία ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες για την υποστήριξή τους στο σπίτι ειδικά κατά την περίοδο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας λόγω του κορωνοϊού.
  • Οδηγίες προς τους Καθηγητές για τους Φοιτητές τους με Αναπηρία ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία κατά την περίοδο της αναστολής λειτουργίας των δια ζώσης μαθημάτων.
  • Οδηγίες προς τους Καθηγητές για τους Φοιτητές τους με Αναπηρία και/ή Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες για περιπτώσεις που απαιτείται εξ αποστάσεως εξέταση.
  • Ιστοσελίδες που αφορούν στην Ενημέρωση για τον Κορωνοϊό και τις επιπτώσεις της Πανδημίας, αλλά και στην Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη που χρήζουν κυρίως οι πιο ευάλωτες ομάδες του γενικού πληθυσμού

Το υλικό είναι  διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου:
https://spedlab.wixsite.com/labuoa/anakoinwseis

Η επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου,
Διευθύντρια κ. Αγγελική Γενά, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής,
Φαίη Αντωνίου Επικ. Καθηγήτρια Παιδαγωγικής των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
Πέτρος Γαλάνης, Εργαστηριακό και Διδακτικό Προσωπικό του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Εργαστήριο Ειδικής Αγωγής και Συμβουλευτικής της Οικογένειας στεγάζεται στον 5ο όροφο της Φιλοσοφικής Σχολής (κυψέλη 547).

Τηλ.: 210 727 7361
e-mail: spedlabuoa@gmail.com
URL: https://spedlab.wixsite.com/labuoa
Social Media: https://www.youtube.com/channel/UCRVh8gYWMlbQmIvcyoYO_HQ

Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία