2η Επιστημονική Συνάντηση του Κλάδου Σχολικής Ψυχολογίας
“Αναδυόμενες προκλήσεις σε καιρούς πανδημίας:
Το ψυχολογικό αποτύπωμα στο σχολείο και την οικογένεια”

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, ώρα 18.00-20.30,  διαδικτυακά.

Ο Κλάδος Σχολικής Ψυχολογίας διοργανώνει την 2η Επιστημονική Συνάντηση του Κλάδου Σχολικής Ψυχολογίας με τίτλο “Αναδυόμενες προκλήσεις σε καιρούς πανδημίας: Το ψυχολογικό αποτύπωμα στο σχολείο και την οικογένεια”.

Στόχος της Επιστημονικής Συνάντησης είναι η ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στις ψυχοσυναισθηματικές επιπτώσεις κατά την περίοδο που διανύουμε, όπως αυτές εκδηλώνονται στο σύστημα του σχολείου και της οικογένειας. Επιμέρους στόχοι των προσκεκλημένων ομιλιών είναι: α) να γίνουν κατανοητές οι συμπεριφορές και οι δυσκολίες που τυχόν προκαλούνται σε επαγγελματικό αλλά και διαπροσωπικό επίπεδο, β) να παρουσιαστούν οι πρακτικές που ενδυναμώνουν την ανθεκτικότητα των ατόμων και γ) να
αναδειχθούν ζητήματα που αφορούν στην οικογένεια και στον τρόπο που ανταποκρίνεται σε κρίσεις. Για τον λόγο αυτό έγκριτοι προσκεκλημένοι ομιλητές θα επιχειρήσουν μέσω της εξειδίκευσής τους να προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις τους στα παραπάνω ερωτήματα.

Ειδικότερα, στη 2η Επιστημονική Συνάντηση θα συμμετέχουν η κα. Έφη Λάγιου-Λιγνού, Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων, BSc, DipSW, ACSW, MPsychPsych, ο κ. Δημήτρης Μαγριπλής, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. ΚΨΥ Χαλανδρίου και η κα. Μίνα Τοδούλου-Πολέμη, Ph.D., C.G.P., E.C.P. Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Ομάδας και Οικογένειας, Σύμβουλος Οργανισμών. Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου.

Περισσότερα [ PDF ] >

Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία