Ιστοδιάλεξη: Η Θετική Ψυχολογία στη σχολική τάξη

Εισηγητής: Δημήτρης Θεοδοσάκης, PhD
Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, 19.00 – 20.30

Σ’ αυτήν την ομιλία θα παρουσιαστούν πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της έρευνας και των εφαρμογών της Θετικής Ψυχολογίας στη σύγχρονη εκπαίδευση. Πώς καλλιεργούνται τα θετικά συναισθήματα και η ψυχική ανθεκτικότητα στη σχολική τάξη; Μπορούν να αναπτυχθούν τα δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα και οι συναισθηματικοί δεσμοί ανάμεσα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς; Πώς βελτιώνεται το ψυχολογικό κλίμα και με ποιο τρόπο ενισχύεται η ακαδημαϊκή επίδοση; Θα γίνει προσπάθεια να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα και να αναδειχθεί η δυναμική της θετικής Ψυχολογίας στο εκπαιδευτικό πλαίσιο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από προτάσεις και βιωματικές ασκήσεις να έρθουν σε επαφή, να αντλήσουν στοιχεία και ιδέες  και να αναρωτηθούν για τη σημασία της θετικής εκπαίδευσης στη σύγχρονη εποχή.

Ο Δημήτρης  Θεοδοσάκης είναι  διδάκτωρ  Ψυχολογίας και συγγραφέας βιβλίων συναισθηματικής νοημοσύνης και θετικής εκπαίδευσης. Στο  Πάντειο Πανεπιστήμιο  Κοινωνικών και  Πολιτικών Επιστημών διδάσκει Εφαρμογές Θετικής Ψυχολογίας, Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας και είναι μέλος του εργαστηρίου Θετικής Ψυχολογίας.Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα  επικεντρώνονται σε ζητήματα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής, αξιών και επικοινωνίας. Έχει συνεργαστεί με το ΙΕΠ  και το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί στο John Hopkins University, σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Ελεύθερη παρακολούθηση, Zoom link: https://mcgill.zoom.us/j/89449786096?pwd=bFZzcUJuQk1zbnNENmE1U3U2dW1Wdz09 (Passcode: 947511)

Αφίσα Ιστοδιάλεξης >

Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία