Ιστοδιάλεξη – Webinar με τίτλο: «Θετικός Κοινωνικός Αντίκτυπος, Παρακίνηση και Δημιουργικότητα στο χώρο της εργασίας: Ανιχνεύοντας το πεδίο».

Συνδιοργανωτές: Ο Κλάδος Εργασιακής – Οργανωσιακής Ψυχολογίας και ο Κλάδος Ψυχολογίας της Δημιουργικότητας και της Τέχνης της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ)

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Παπαχριστόπουλος (PhD) συν-Συντονιστής του Κλάδου Εργασιακής – Οργανωσιακής Ψυχολογίας και μέλος του Κλάδου Ψυχολογία της Δημιουργικότητας και της Τέχνης.

Πληροφορίες. Τετάρτη 27-3-2024, ώρα 18:00 -19:00.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, σύνδεσμος μέσω Teams.

Περίληψη

Για δεκαετίες, η ερευνητική έμφαση αναφορικά με τη δημιουργικότητα δινόταν στα εσωτερικά / εξωτερικά κίνητρα και επικεντρωνόταν κυρίως στο πού βρίσκουν «ανταμοιβή» οι δημιουργοί και οι εργαζόμενοι/ες (στην ίδια τη διαδικασία ή στις εξωτερικές ανταμοιβές). Στόχος της ομιλίας είναι να παρουσιαστούν τα νεότερα θεωρητικά καθώς και ερευνητικά δεδομένα (π.χ. συγχρονικές έρευνες και πειράματα) που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα και τον Καναδά αναφορικά με το πώς διαστάσεις της φιλοκοινωνικότητας (π.χ. φιλοκοινωνική παρακίνηση, αντιλαμβανόμενος θετικός κοινωνικός αντίκτυπος, αλληλεπίδραση με ωφελούμενους/ες από το έργο) αποτελούν προβλεπτικούς παράγοντες για τη δημιουργικότητα σε διαφορετικά επαγγελματικά πλαίσια (π.χ. καλλιτέχνες, ερευνητές, φοιτητές, εθελοντές). Στη συζήτηση οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούμε σκέψεις για πρακτικές εφαρμογές των ερευνητικών ευρημάτων σε διαφορετικά πλαίσια (π.χ. εκπαίδευση, καλλιτεχνικό χώρο, εθελοντισμό).
Αφίσσα (επισυνάπτεται)

Αφίσα >