Το Αντικείμενο του Κλάδου

Ο Κλάδος ιδρύθηκε το 2019 και υπηρετεί την Ψυχολογία της Δημιουργικότητας και της Τέχνης, αναγνωριζοντας ότι έχει ένα διεπιστημονικό και ένα διακλαδικό χαρακτήρα εντός της επιστήμης της Ψυχολογίας, από θεωρητική και εμπειρική άποψη. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στη μελέτη των ψυχολογικών και ψυχοπαιδαγωγικών διαστάσεων της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, καθώς και τις αντίστοιχες διαστάσεις της καλλιτεχνικής και αισθητικής πρόσληψης, φαντασίας και έκφρασης σε όλες τις μορφές τους. Εστιάζει σε τέσσερις τομείς της θεωρίας και της έρευνας: Ι. στις βιωματικές, αντιληπτικές, γνωστικές, γλωσσικές, αναπτυξιακές, μαθησιακές, παρωθητικές, κοινωνικο-συναισθηματικές και κοινωνικο-πολιτισμικές διαδικασίες της δημιουργικότητας, ΙΙ. στην ψυχολογία της καλλιτεχνικής και αισθητικής πρόσληψης, φαντασίας, έκφρασης και δημιουργίας, ΙΙΙ. στις βιωματικές και επιστημολογικές διαστάσεις της δημιουργικής και καλλιτεχνικής – αισθητικής έκφρασης, και ΙV. στις ψυχοπαιδαγωγικές, συμβουλευτικές, ψυχοθεραπευτικές και επιτελεστικές διαστάσεις της δημιουργικής δραστηριότητας.

Οι Στόχοι του Κλάδου

Οι Ανακοινώσεις του Κλάδου

Ιστοδιάλεξη – Webinar με τίτλο: «Θετικός Κοινωνικός Αντίκτυπος, Παρακίνηση και Δημιουργικότητα στο χώρο της εργασίας: Ανιχνεύοντας το πεδίο»

27/03/2024|

Για δεκαετίες, η ερευνητική έμφαση αναφορικά με τη δημιουργικότητα δινόταν στα εσωτερικά / εξωτερικά κίνητρα και επικεντρωνόταν κυρίως στο πού βρίσκουν «ανταμοιβή» οι δημιουργοί...