Καλώς ήλθατε στον ιστότοπο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας!
Ο Κλάδος Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν την τιμή να αναγγείλουν την οργάνωση του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας στην Πάτρα, στις 24-26 Απριλίου 2026.
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις εργασίες του συνεδρίου ή/και να συμμετάσχετε στο επιστημονικό πρόγραμμα παρουσιάζοντας τις εργασίες σας.
Βασίλης Παυλόπουλος
Πέννυ Παναγιωτοπούλου
Συντονιστές του Κλάδου Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας
Οργάνωση
- Κλάδος Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας
- Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών
Σημαντικές Hμερομηνίες
- Προθεσμία Υποβολής εργασιών: 10 Δεκεμβρίου 2025
- Ενημέρωση αποδοχής εργασιών: 15 Ιανουαρίου 2026
- Προθεσμία ηλεκτρονικής εγγραφής: 31 Μαρτίου 2026
- Διεξαγωγή του συνεδρίου: 24-26 Απριλίου 2026
Γενικές Πληροφορίες
Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, Πλατεία Γεωργίου Α’ 25, Πάτρα.
Ο χώρος διαθέτει υποδομές προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία.
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του συνεδρίου είναι: 24-26 Απριλίου 2026.
Εγγραφή
Όσες/Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου θα πρέπει να εγγραφούν και να εξοφλήσουν την εγγραφή τους ηλεκτρονικά έως τις 31 Μαρτίου 2026.
Ο σύνδεσμος για τη φόρμα εγγραφής θα ανακοινωθεί το Φθινόπωρο 2025
Κόστος εγγραφής ΜΕΧΡΙ τις 31 Μαρτίου 2026:
Επιλέγοντας ‘Εγγραφή’ αποδέχεστε τους Όρους Πληρωμών και την Πολιτική Απορρήτου της ΕΛΨΕ
Κόστος εγγραφής ΜΕΤΑ τις 31 Μαρτίου 2026:
- Τακτικά μέλη ΕΛΨΕ: €70
- Μη τακτικά μέλη ΕΛΨΕ: €55
- Φοιτητική εγγραφή: €35
Η εγγραφή περιλαμβάνει φάκελο συνέδρου, πρόγραμμα, βεβαίωση συμμετοχής και καφέ στα διαλείμματα.
Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές θα πρέπει να επιδείξουν τη φοιτητική ταυτότητά τους μαζί με την απόδειξη ηλεκτρονικής εγγραφής όταν προσέλθουν στο συνέδριο κατά την παραλαβή του φακέλου τους.
Υποβολή Εργασιών
Υπάρχουν οι εξής δυνατότητας συμμετοχής στο πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου:
Η φόρμα υποβολής θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο 2025
Η φόρμα υποβολής θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο 2025
Η φόρμα υποβολής θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο 2025
Διαμονή
Υπάρχει δυνατότητα οικονομικής διαμονής σε ξενοδοχεία (ενδεικτικά, 60-100 ευρώ το δίκλινο), τα οποία βρίσκονται σε απόσταση 150-400 μέτρων από τον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου ή λίγο περισσότερο για όσες και όσους επιθυμούν να μείνουν σε ξενοδοχεία κοντά στην παραλία.
Η απόσταση του χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου από τον σταθμό των ΚΤΕΛ είναι 800 μέτρα και από τον σιδηροδρομικό σταθμό είναι 600 μέτρα.
Πιο αναλυτικές πληροφορίες διαμονής θα είναι διαθέσιμες το φθινόπωρο 2025.
Μετακίνηση
Η μετάβαση στην Πάτρα από την Αθήνα γίνεται είτε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ είτε με τρένο και λεωφορείο (με μετεπιβίβαση στο Κιάτο).
Οι σταθμοί του τρένου και του ΚΤΕΛ είναι εξαιρετικά κοντά σε πολλά ξενοδοχεία, στα οποία μπορείτε να μεταβείτε με τα πόδια.
Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ συνδέουν την Πάτρα και με άλλες πόλεις.
Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.ktelachaias.gr για πιο αναλυτικές πληροφορίες.
Βεβαίως, η μετάβαση στην Πάτρα είναι εύκολη και οδικώς (με ΙΧΕ).